Winkelen in Malaga

shopping-malaga

Eens was het een stad vol met familiezaken gelegen aan de spaanse zuidkust (ook bekend als de Costa del Sol), maar Malaga is nu een van de best vertegenwoordigde steden van het land met meer dan een half miljoen inwoners onder wie de immer bekende Pablo Picasso en Antono Banderas.

Winkelen werd in de afgelopen jaren ook dramatisch verbeterd door de aanwezigheid van winkelcentra en grote merken die vroeger enkel in de meer kosmopoliete steden aanwezig waren. Maar wat Malaga zijn echte ziel geeft is de nog steeds aanwezige buurtwinkels die naadloos samensmelten met modernere winkels zodat de bezoeker een zeer comfortabel en huiselijk gevoel krijgt.

Dit gezegd zijnde zijn hier enkele van de meest representatieve winkelcentra en winkels in Malaga.

Vialia Malaga

Adres: Explanada De La Estación, 1

Dit winkelcentrum ligt raar gelegen op een verkeerspunt dichtbij de stadsbushalte en het Renfe station. Het bevat meerdere top merknamen en enkele van de beste filmzalen in de stad. Het heeft zijn eigen parking en een breed gamma aan restauranten die verschillende gerechten aanbieden.

Plaza Mayor Shopping Center

Adres: Calle Alfonso Ponce De León, naast de A7 snelweg, Guadalmar exit (Parador del Golf)

Een van de hoofdkarakteristieken van dit winkelcentrum is dat het buiten gelegen is wat voor een veel gemoedelijkere en verfrissende winkelgelegenheid zorgt. Het winkelcentrum bevat ook meerdere sportmerken en vele restauranten maar de hoofdattractie is de 20 topkwaliteitsschermen in de Yelmo Movie Theaters filmzaal.

Larios Centro Shopping Mall

Adres: Avenida Aurora, 25

Dit winkelcentrum ligt middenin het centrum van Malaga en bevat de gangbare merknamen en restauranten, dit alles gemakkelijk dicht bij elkaar gelegen. Het centrum heeft ook een grote Eroski winkel wat het aantrekkelijk maakt voor de lokale bewoners.

Vogue

Adres: Sancha de Lara, 6

Deze winkel specialiseert zich in het aanbieden van de laatste trends voor zowel mannen als vrouwen. Het bevat enkele van de beste merken in de industrie en is de toonaangever voor alle andere kledingszaken in Malaga. Winkelen in Vogue kan vrij duur zijn maar de prijzen zijn in lijn met de andere merkwinkels in de stad.

La Mallorquina Delicatessen Winkel

Adres: Calle Sagasta, 1

La Mallorquina is een voedingszaak die de beste kwaliteit van bereide gerechten zoals ham en kaas in Malaga verkoopt. Er worden ook olijven, wijn en vele andere delicatessen verkocht en het is een ideale plek voor iedere toerist om de echte lokale winkelervaring mee te maken.