Malaga Restauranten – eten in Malaga

restaurant-malaga

Een van de vele aspecten die iedereen blijft verbazen wanneer ze Malaga bazoeken is de geweldige verscheidenheid aan restauranten die de stad te bieden heeft. En net als in de rest van Spanje is de voedingscultuur in Malaga ingebed in alle aspecten van het dagelijkse leven en worden maaltijden nooit overhaast.

Lokale maaltijden zijn zeer afwisselend maar tapas is verreweg de populairste maaltijd in de stad. Vegetarische restauranten zijn ook aanwezig en bieden enkele van de beste vegetarische keukens in Europa.

Laat ons eens een kijkje nemen bij enkele van de beste restauranten in Malaga.

Cafetería Córdoba 7

Adres: Córdoba St, Nº 7

Dit kleine café blijkt een van de populairste in Malaga. Het biedt de bezoeker vele traditionele maaltijden uit de regio alsook snacks voor mensen die een snelle hap wensen zoals salades, sandwichen, cakes, croissants en meer. Enkele van de meest representatieve maaltijden zijn Gazpacho andaluz, Paella, Porra Antequerana, Rabo de Toro en Croquetas caseras, die ervoor zorgen dat er iedere dag heel wat liefhebbers langskomen.

El Tintero

Adres: Salvador Allende Av, 350, 29018

Telefoon: +952 206 826

El Tintero is de populairste van alle kleine restauranten langs de kustlijn. Het is gekend om zijn zeevruchten en biedt zowel traditionele als modern maaltijden aan zoals paella en sangria om maar enkele te noemen. Een van de meest kleurrijke aspecten van dit restaurant is dat het geen menukaart heeft. In plaats daarvan brengen de obers de maaltijden naar buiten en zeggen ze wat het is en brengen ze die naar de tafel die erom vraagt.

Restaurante Gallego Candamil

Adres: Cuarteles 15.

Telefoon: +34 95 232-3907

Dit restaurant is gelegen nabij het lokale treinstation en is enorm populair bij de inwoners van Malaga vanwege de uitmuntende Gallicische maaltijden die het aanbiedt. Het heeft ook enkele van de beste tapas in de stad aan zeer toegankelijke prijzen.

La Posada de Antonio

Adres: Calle Granada, 33

Telefoon: +952 217 069

Dit is het restaurant van niemand minder dan de welbekende Antonio Banderas. Dit restaurant biedt enkele typische gerechten aan alsook enkele internationale maaltijden. De prijs is zeer redelijk en indien men geluk heeft kan men de acteur zelf tegenkomen als hij in Spanje verblijft.

Parador de Málaga Gibralfaro

Adres: Castillo de Gibralfaro

Telefoon: +34 95 222-1902
El Parador is een zeer mooi en typisch restaurant in Malaga en werd bekend vanwege zijn excellente service en de prima kwaliteit van zijn voedsel. Een van de hoofdkarakteristieken van dit restaurant is dat het een gevarieerde wijnlijst aanbiedt die elke bezoeker kan bekoren. Het restaurant biedt ook een “wijn van de maand” aan, een geweldig idee dat ervoor zorgt dat u kwaliteitswijn krijgt aangeboden aan een redelijke prijs.